Loading...

Homeopathie & Fytotherapie

De Kruidnagel heeft een ruim assortiment aan producten uit de homeopathie,  fytotherapie en honderden soorten geneeskrachtige kruiden waarmee u op alternatieve wijze ziektes en klachten effectief kunt bestrijden.

De kracht van homeopathie

Al sinds de tweede helft van de 18e eeuw worden homeopathische middelen gebruikt als effectieve geneesmiddelen tegen ziektes en kwalen. Homeopathie gaat uit van het gelijksoortigheidsbeginsel: bestrijd de symptomen van een ziekte door dezelfde symptomen op te wekken, en de ziekte verdwijnt.

Drogisterij De Kruidnagel heeft een groot aantal homeopathische producten in haar assortiment, waaronder een aantal gerenommeerde merken als GO Gemmo, VSM, Dr.Reckeweg, Sanopharm, Kiemplant, Steigerwald, Heel, Bach, De Cruydhof, Nutramedix en  A. Vogel.

Gezond met fytotherapie

Fytotherapeutica zijn net als veel homeopathische producten gebaseerd op planten en kruiden, maar zij gaan niet uit van het gelijksoortigheidsbeginsel. Veel middelen in de fytotherapie zijn gebaseerd op eeuwenoude recepten en gebruiken. Wellicht één van de bekendste middelen zijn de beroemde Bach-Bloesem remedies. Deze remedies zijn ontwikkeld door dr. Edward Bach, die zocht naar geneesmiddelen die zuiver waren en minder afhankelijk van ziekteproducten. Hij vond dit geneesmiddel in planten en bloemen, meer specifiek in de bloesem van die planten. Dr. Bach ontwikkelde 39 remedies op basis van planten en bloemen om uw klachten effectief en natuurlijk te bestrijden.

U kunt bij ons terecht om uw zelf gekozen remedie te laten mengen voor u.